februar 2014

Farvel til en god kollega

Vi viderebringer hermed den sørgelige besked om at Richard Andersen er død.

Det mindes vi Richard for:

I Midtconsult stiftede vi første gang bekendtskab med Richard, da han i 1999 blev ansat som el-ingeniør i firmaet. Forud havde han haft forskellige jobs i den udførende del af el-branchen og ikke mindst et job som gruppeleder og projektleder på småkagefabrikken Kelsen Bakery i Nørre Snede.

Richard kom hos Midtconsult til at arbejde på forskellige projekter – LEO Pharma i Ballerup, Sundhedsstyrelsens nye kontorindretning på den gamle Sojakagefabriksgrund i Kbh., Tiscali i Nordhavnen Kbh. og ikke mindst Fisketorvet i Kbh. Det var ret varierede opgaver, lige fra projektering og beregning på tegnestuen til fagtilsyn og projektopfølgning på byggepladserne.
Om han af natur var ”problemknuser” er et godt spørgsmål, men det viste sig ofte, at han via vedholdenhed, gåpåmod og godt humør blev den, der løste forskellige indviklede tekniske problemer. Hvis et styresystem eksempelvis ikke fungerede efter hensigten var det ofte Richard der fandt årsagen og afhjalp det. Både direkte og i overført betydning var det ofte ham, der kravlede ”længst ind i en krybekælder” for at tjekke ledningsforbindelser og ham der med en skruetrækker i hånden åbnede alle samledåser, for at tjekke klemme-numrene.

Richard arbejde hos os i 2 år, hvorefter han rejste videre til ingeniørfirmaet Niras, her var han ansat i 11 år, som el-ingeniør og projektleder med talrige projekter.

I 2012 havde vi den glæde, at Richard søgte tilbage til Midtconsult, denne gang som projektleder. Han har bl.a. stået i spidsen for projekter hos Chr. Hansen.
Richard var god til at tale med mennesker, han havde en dejlig uhøjtidelig facon i omgangen med os alle. Godt humør var hans varemærke og han kunne få kollegaer og kunder til at åbne sig op, gerne krydret med en lille joke eller karikaturtegning, som passede til situationen.
Der er jo ingen grund til at komme med indviklede forklaringer, hvis man f.eks. kan forklare sig med en simpel lille skitse – og hvis den næsten var for primitiv, kunne man jo bare ”underskrive” den, som i vedhæftede eksempel:

I det lokale foreningsarbejde og i det politiske arbejde i Nørre Snede har Richard bestemt taget sin tørn. Blandt andet som formand for håndboldklubben, som medlem af Nørre Snede byråd og senest i Nørre Snede lokalråd.
Uden sammenligning i øvrigt, så var det naturligt, da vi sidste efterår her i firmaet manglede en suppleant for vores medarbejderrepræsentant til bestyrelsen, at Richard meldte sig, som en af kandidaterne til tillidsposten – og blev valgt.

En savnet kollega.

På vegne af medarbejdere og ledelse i Midtconsult

Knud Nielsen