Støj og akustik på hospitaler og sygehuse

Støj og akustiske forhold spiller en væsentlig rolle i både ældre hospitals- og sygehusbyggeri. Ro, hvile og kost har nærmest altid været en del af rammerne for optimal helbredelse, og Midtconsult akustiske rådgivning sikre at der er gode rammer for ro og hvile.
At opnå en god akustik og begrænsning af generende støj kræver en gennemgang af byggeriet, hvor anvendelse, omgivelser, hygiejne, slitage mv. tages med i betragtningen.

Eksempler er, at gulve i gangarealer skal kunne klare mange tunge transporter, men samtidigt ikke give anledning til generende trinstøj fra mange fødder.
Atrier, kantiner og fællesrum må ikke være for klangfulde og rungende.
Samtaler mellem patienter, pårørende og det lægefaglige personale skal have gode forhold – taleforståligheden skal prioriteres, og det betyder dæmpede rum med ugenerende baggrundsstøj.
Vejstøj, togstøj og vibrationer mv. skal overholde de vejledende støjgrænser, og de rette støjmæssige og akustiske tiltag kan være nødvendige for at opnå dette mål, herunder anvendelsen af dæmpende støjværn og vinduer.

Midtconsults akustiske eksperter har omfattende erfaring med beregning af støj, dæmpning, bygningsakustik, rumakustik og desuden et stort kendskab til forskellige produkter med gode støjdæmpende egenskaber, og som samtidigt opfylder krav til hygiejne, robusthed, rengøring, økonomi og bæredygtighed.
Vi anvender en bred palette af programmer og metoder som sikre gode resultater, herunder SoundPlan til støjberegning, Odeon til rumakustik og SONarchitect til bygningsakustik.

Midconsults ydelser vedrørende akustik og støj i forhold til akustik omfatter bl.a. følgende:

  • Bygherrerådgivning
  • Bygningsakustik
  • Vej- og togstøj
  • Facadelydisolation / dimensionering af vinduer
  • Rumakustik
  • Interne støjforhold fra teknik og ventilation

Kontakt hos Midtconsult