Bæredygtigt byggeri
- en investering i fremtiden

Interessen for bæredygtigt byggeri er stærkt stigende –  lige fra den enkelte bolig til bæredygtig udvikling i hele byområder.
Bæredygtigt byggeri

Erhvervsbyggeri med fokus på bæredygtighed. Her er det Copenhagen Towers i Ørestaden, hvor 2.400 kvm solceller er monteret på husfacader og tag.

Med fokus på både bygningers og materialers livscyklus favner begrebet bæredygtighed sociale, økonomiske og miljømæssige perspektiver. Bæredygtigt byggeri omfatter mange fag og strækker sig over hele byggeprocessen. Midtconsult har stor viden og erfaring inden for alle fag og faser i byggeprocessen og vi ser det som vores opgave at forstå dine behov og gøre bæredygtigt byggeri enkelt for dig.
 
Midtconsult kan indenfor bæredygtigt byggeri tilbyde:
  • Rådgivning om bæredygtige byggeri
  • Screening af projektets potentiale for bæredygtighedscertificering på en uge
  • Bæredygtighedcertificering inden for DGNB, LEED og BREEAM
  • Informationsmøder om bæredygtigt byggeri og certificering
Ikke alene kan der hentes store besparelser på energiregnskabet ved at tænke i bæredygtighed. Andre gevinster kan f.eks. opnås i form af bedre indeklima, større trivsel og dermed større produktivitet i f.eks. erhvervslokaler.

Bæredygtighed er tværfagligt og kan virke diffust. I Midtconsult er vi interesserede i at vores rådgivning resulterer i bygninger, der fungerer både på papiret og i praksis. Vi har en lang historie med projekter, hvor rationelt og funktionelt byggeri med robuste løsninger og enkelhed har været bærende elementer i processen.

Midtconsults fokus på enkelhed i processen sammenholdt med vores brede viden og erfaring gør at vi ser bæredygtighed som en naturlig forlængelse af vores rådgivning. Vi gør bæredygtigheden enkel og overskuelig for dig som beslutningstager.

I samarbejde med arkitekter identificerer vi på et tidligt stadium kundens behov og arbejder med det bæredygtige byggeri ud fra en systematisk proces. En proces, som kan certificeres med DGNB-Denmark, hvis kunden ønsker det. Alt sammen for at tilbyde vores kunder den fremtidssikring, der øger bygningens værdi og gør den mere attraktiv for investorer, ejere og brugere.

 

Vi er medlem af Green Building Council Denmark

Midtconsult er medlem af den danske non-profit organisation Green Building Council Denmark, der har til formål at støtte udbredelsen af bæredygtighed i den danske byggebranche.

Foreningen blev stiftet af en samlet dansk byggebranche i 2010 og varetager udvikling og administration af den danske bæredygtighedscertificering DGNB system Denmark. DGNB system Denmark er en dansktilpasset version af den internationalt anerkendte bæredygtighedsstandard DGNB, og bygger på Brundtlandrapportens definition af bæredygtighed.

I Danmark kan vi i skrivende stund tilbyde DGNB bæredygtighedscertificering af nybyggerier og omfattende renoveringer af kontorbygninger, etageejendomme, rækkehuse og byområder.

Vi er med i teknikergruppearbejdet hver gang DGNB systemet udvikles til en ny bygningstype.

 

Medlem af United States Green Building Council

Midtconsult er medlem af USGBC (United States Green Building Council) som er et non-profit organization, der har bæredygtighed som sin vision. USGBC står som udvikler af certificeringsordningen LEED. LEED står for Leadership in Energy and Environmental Design, og er et internationalt anerkendt certificeringsordning for bygninger. Ordningen fokuserer på bæredygtighed indenfor områderne: bæredygtighed på grunden før og efter opførsel, transport og service facilliteter, energieffektivitet, vandeffektivitet, materialer og ressourcer og indendørs miljøkvalitet. Midtconsult har ligeledes en uddannet medarbejder som LEED AP (Accredited Professional) i kategorierne BD+C (Building Design and Construction) og ND (Neighborhood Development), som har indgående kendskab til LEED certificeringsordningen samt bæredygtige og miljørigtige løsninger, der kan implementeres i projekter i ind- og udland, hvor bæredygtighed er i fokus.

 

Kontakt hos Midtconsult

Medlem af DK-GBC

Vi er medlem af InnoBYG - Innovations-
netværket for energieffektivt og bæredygtigt byggeri